200. Even iets anders

Volop bezig met een nieuw bericht over zuidwaarts ploegen door regen en zonneschijn langs de Maleise westkust, nog ’n paar dagen en ik sta voor de poorten van Malakka, eertijds Neerlands kolonie, handelspost van de VOC, buitgemaakt op de Portugezen.

Maar eerst! Mirjam wil proberen dit jaar haar Local Kitchen Stories initiatief (voorheen Streetfood) naar een hoger plan te tillen, zodat nog véél meer kinderen via o.a. Stichting Duniya dagelijks een gezonde maaltijd kunnen krijgen. Jullie kennen (ja toch?) haar (deels bekroonde) serie kookboeken over India, Vietnam en Kosovo, waar dit jaar deel vier in de serie uitkomt: Zanzibar.

Nu blijkt iemand haar heeft voorgedragen bij het VPRO-programma Tegenlicht, waar de vijf initiatieven met de meeste stemmen straks een podium krijgen en zich aan het publiek mogen presenteren. Daar wil zij graag bij zijn!

En daarom, vrienden, vriendinnen, lezers, sympathisanten, als je haar initiatief een warm hart toedraagt, dan zou ik het waarderen als je haar je stem wilt geven, en daarna dit bericht zoveel mogelijk onder je vrienden en kennissen te verspreiden. Hoe meer stemmen hoe beter want straks misschien een podiumplek in Amsterdam.

Het werkt als volgt. Klik op http://uitdagers.op.vpro.nl/ (geef de pagina even tijd om te laden!), er komen foto’s van deelnemers in beeld. Scroll omlaag tot je Mirjam ziet. Aanklikken, en je stem op haar uitbrengen. Piece of cake. Spelregels zijn glashelder, even inloggen (ten teken dat je geen robot bent) en de klus is geklaard. Je ziet het cijfer verspringen! Op naar de honderd plus.

ps. de etende kinderen hieronder is een beeld van enkele dagen geleden, dat we doorgestuurd kregen door een van onze medewerkers in Nagwa, India: 120 kinderen die dagelijks een warme maaltijd krijgen, dankzij het werk van onze Stichting Duniya, en mede dankzij de bijdrage uit de opbrengst van Mirjams boeken.

Stemmen dus! Dank, dank.

kicheri

4 thoughts on “200. Even iets anders

  1. Dag Hans,,

    Ik stemde gisteren al op Mirjam. Hoop dat ze het verdiende succes heeft.
    En jij sterkte met nog -tig kilometers voor de boeg. Zag overigens dat de wxegen daar prima zijn .
    Een hartelijke groet, Ana en Jan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s